Bloggportalen statistik

lördag 10 februari 2018

Vett och etikett del 3 av 3

Dagen därpå efter lång natts kulspel, kom kungen in till sina trollkompisar och sa att McDonalds just levererat frukosten till dem. ”Efter frukosten skall Drottningen ha lektion i vett och etikett med oss. Sie ist sehr interessiert an diesem thema” Drottningen berättade för die freunde des Königs under ett par timmar om vad som förväntades av dem och Kiviks trollet Carl Gustav snappade allt. Men Bror Klumpeduns tog inte mycket till sig, han var ju trots allt ett rätt korkat troll, om än snäll. Drottningen skakade på huvudet och undrade ”Wie soll das enden? Gott hilf uns!” och fortsatte ”Und deine schrecklichen kleider!” Kivikstrollet sken upp och sa ”Det fixar jag.”
Trollet blundade och blåste upp sig med luft, knäppte med fingrarna och vips stod han framför drottningen i prydlig frack med alla utmärkelser snyggt ordnade på vänster sida i den mån de fick plats. Sedan gick han fram till sin bror och gav honom en spark i rumpan och vips så var han lika elegant. Att svansarna vispade runt, varav en med faluröd tofs tycktes inte bekymra Eders Majestät lika lite som tofsar på öronen och det faktum att trollen var barfota.
Drottningen avslutade det hela med ”Sie sind wirklich sympathische troll!”
Don Felipe och jag satte oss med bävan framför tv:n och såg på Nobelfesten. Vi såg när Carl Gustav och Bror Klumpeduns gick nedför trappa ledsagade av ett par studentskor. Det enda som kanske störde en kanske i övrigt perfekt bild var Carl Gustavs vilt viftande svans där den faluröda tofsen blinkade som på ett utryckningsfordon. Don Felipe la tassen över ögonen, han hade fått nog.
I övrigt förflöt festen utan några större skandaler. Kalle och trollen drog sig efter någon timme tillbaka till personalutrymmen. Majestätet slängde av sig frackkavajen, hängde Serafimerorden, Vasaorden, Nordstjärneorden och lite annat dingeldangel på handtaget till toaletten. Sedan var kulspelet igång, Kalle ville ha revansch.
Ó Nils Mohlin 2018-02-11
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar