Bloggportalen statistik

fredag 9 februari 2018

Partaj hos Kalle / Del 2 av 3

Bror Klumpeduns landade 12 minuter senare på Sergels torg i Stockholm mitt på plattan och satte ett rejält rumpavtryck i stenbeläggningen. Nyfikna flockades runt dem och undrade naturligtvis vad det var som damp ner en lördag i december från ingenstans. Carl Gustav lyfte på hatten och sa ”HEJ SVEJS” drog Bror Klumpeduns i öronen som tecken på att han skulle resa sig – ”Vi har inte tid att prata nu, vi skall hem till Kalle” sa Carl Gustav och ryckte till i Bror Klumpeduns öra och med en fjärde studs landade de på gräsmattan vid Drottningholms slotts södra länga där Kalle bodde. Ett par beväpnade vakter flydde hals överhuvud när de såg trollen i tron att det var ett par Marsianer, en väldigt liten och en hiskeligt stor. Trollen spatserade upp till Kungens bostad och knackade på, vakten som öppnade följde sina kamraters exempel och flydde panikartat. Som tur var så dök kungen upp just då och Carl Gustav hälsade hjärtligt på sin kompis Kalle, som tittade på Bror Klumpeduns och sa ”Han är väldigt stor, kan du inte göra honom lite mindre annars Silvia BEKOMME ANGST” – ”Visst enkelt” sa trollet Carl Gustav och vred om näsan på sin storebror, som krympte från sina tre meter till lite mer lätthanterliga en och en halv meter.
Kalle hade fixat maten efter att ha rådgjort med trollen och det bjöds på hamburgare, troligen den största hembeställningen MacDonalds fått under sin historia. En hamburgare till Drottningen, två till Kungen, tjugofem till Kiviks trollet Carl Gustav och jämt hundra till Bror Klumpeduns och till det femtio kilo pommesfitets och en tunna Coca cola.
Drottningen hatte keine Angst, men undrade stillsamt över herrarna trolls klädsel. ”Det fixar vi i morgon, nu skall vi ha trevligt” sa kungen och drog med sig sina kompisar in i en stor salong, där personal flyttade möbler, så att en stor golvyta i mitten gjordes fri. Drottningen ropade efter kungen ”Der König beschmutzt deine Kleider nicht!”
Majestätet slängde slips och kavaj på en stol, kavlade upp skjortärmarna och satte sig på golvet och tecknade åt trollen att göra likadant, sedan spelade de kula hela natten. Naturligtvis vann Kiviks trollet en kopiös mängd kulor, men eftersom Kungen blev lite sur, så fick han alla kulorna.
Forts. följer
Ó Nils Mohlin 2018-02-10


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar