Jag brukar stå för de mesta
av matinköpen, eftersom det är jag som lagar mat under veckorna. Merparten
handlar jag i vår lokala ICA butik i Kivik, tisdagar är pensionärernas happy
day på ICA, då får alla 65 plussare fem procent i rabatt. Silverhåren invaderar
butiken och storhandlar allt som annonserats som billigt i veckobladet. Nu
storhandlar jag inte, skall bara ha lite kompletteringar till dagens middag,
men får tålmodigt ta mig förbi blockeringar i gångar, många har inte setts
sedan förra tisdagen och har mycket att prata om. Till sist kassakö med
tålmodig och vänlig kassörska i slutet av kön. Det handlar om trisslotter,
felaktigt inslagna kortkoder och en hel veckas uppdämt pratbehov, det är mycket
som skall relateras. Tålamod är en dygd, sägs det och väntar på min tur, det
blev ganska jämnt nittiofem kronor, med fem kronors avdrag i rabatt. Tid är
pengar sägs det och jag åker hem för att laga middag.
Jag tycker det är ganska kul
ibland att laga mat, som omväxling till allt annat jag håller på med. Idag
skall det bli gratäng.
Jag smörar en form och lägger
strimlad förstekt falukorv i botten, ovanpå det stekt lök, toppar med förkokt
broccoli och blomkål, saltar och pepprar, häller över matlagningsgrädde
smaksatt med dijonsenap och parmesanost. In i ugnen 225 grader i 15 till 20
minuter och vips så har man en delikat tisdagsrätt, med eller utan rabatt.
Ó Nils Mohlin 2018-02-13
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar