Bloggportalen statistik

torsdag 16 juli 2020

Åldersdiskriminering på Österlen

Attjo du nyser på fel ställe klockan åtta på morgonen. Även om jag mildrat nysningen genom att hålla för munnen med underarmen. Jag försäkrar omgivningen om att det bara är allergi, men vad hjälper det mot en argsint stockholmsk överklassdam ”DU borde verkligen hålla dig hemma, dessutom tror jag du fyllt sjuttio och alla ni gamlingar skall hålla er i bostaden!” Sa damen och snörpte med munnen.

Åldersdiskrimineringen späddes på rejält när folkhälsomyndigheten rekommendationer för 70 plussare kom. Gud nåde den över 70 som vågat ge sig ut och än värre handla mat.

Amelia Adamo beskrev det som en hatstorm för att hon visade sig ute i olika sammanhang. Hon är heligt förbannad på diskrimineringen av de över sjuttio och har skrivit en del om det.

Det är inte vi 70 plussare som sprider viruset, det är betydligt yngre generationer som inte har förstånd att hålla avstånd och samlas i större grupper och sedan går hem och kramar om mormor och farmor. 

Är man sjuttio plus har man hunnit samla på sig en hel del erfarenhet och visdom. Något som ofta uppfattas som tjat, begynnande senilitet och bemöts med en axelryckning. Och svaret blir ”Ja-Ja!”

”Naivitet” och ”Jag vet bäst är slående”. Har ni tur blir ni också 70 en dag om inte Corona eller nåt annat skit hinner förre. Jag skall villigt erkänna att undantag finns guskelov.

Åldersdiskriminering är lika allvarligt som diskriminering beroende på ras, religion, kön och sexuell läggning.

En förbaskad 76 åring

 

Ó  Nils Mohlin 20-07-17



1 kommentar:

  1. Tycker denna dam från Stockholm kan ta sitt ansvar och åka hem till Stockholm och inte smitta oss här på Österlen och gnälla på oss 😡

    SvaraRadera