Bloggportalen statistik

söndag 19 juli 2020

Härliga semester

Tuut…tuut…tuut… hesa signaler från husbils- och husvagnsförare. Irriterade tutningar från cabriolet- och sedanförare när campingekipagen sniglar fram, vänder vänster, vänder höger. Ger ibland tecken för att vända, för det mesta inte. 

Stressade långtradarchaufförer med lufthorn på mellan 120 och 170 decibel skrämmer hickan på semesterbilister, när de med sina månghjuliga fordon drar förbi en lång rad.

Ett gäng motorcyklister demonstrerar sina kraftpaket på vägens mittlinje till mötande trafiks skräckblandade uppsyn. Många kör på tok för sakta, andra på tok för fort – Var blev trafikrytmen av? Det mänskliga körbeteendet finns det säkert forskning om. 

Oavsett om det är långa köer i rusningstrafik eller på semestervägar är beteendet likartat. Uttråkade minspel, ohörbara hetsiga samtal, ungefär som om de mimas bakom stängda rutor. Eller ensam förare ihärdigt mumlande som om vederbörande rabblar böner. Pekfingrar och en och annan knytnäve understryker små känslostormar i bilarna. Inga avstånd, plåt mot plåt och ibland med rejäla semesteravtryck.

En bra bok i hammocken eller en skön promenad i vår vackra natur. Det är semester, när vi nu blev blåsta på Spanien i år.

Ha en fortsatt härlig sommar!

 

Ó  Nils Mohlin 20-07-20










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar