Bloggportalen statistik

söndag 12 juli 2020

Semester på Österlen

Sol, regn, sol, regn och ganska så svalt, som en gammaldags julimånad. Semesterväder låter lite elakt, nu när charterresandet har sina begränsningar och många semestrar i Sverige.

Och semestrar det gör folk alldeles kolossalt. Kivik är knökfullt av vilsekomna bilister. Lika långa köer som när det är Kiviks marknad och äpple marknad. ICA:s parkering är fylld till bristningsgränsen och butikens väggar näst intill bågnar av anstormningen. Samma sak på serveringar och många andra ställen. Distans och hänsyn verkar som bortblåst. Butiksinnehavare gör vad dom kan med distansuppmaningar, plexiglasskydd och handsprit. Folkhälsomyndighetens rekommendationer har fallit i glömska, ingen turist tycks bry sig.

Sett ekonomiskt är det fantastiskt för affärer, restauranger, campingar, alla bed &breakfast och hotell, men hälsomässigt återstår att se. Vi får hoppas på det bästa annars kan det bli en dyrköpt och allvarlig läxa för många.

En fortsatt härlig semester.

 

Ó  Nils Mohlin 20-07-12



1 kommentar:

  1. Jag förstår mig inte på folk längre. Är ofta ute på vandring i naturen med min sambo. Vi tycks vara de enda som viker undan vid möten. En annan sak jag lagt märke till är nästan ingen stannar för att betrakta den fantastiska naturen. De bara rusar iväg som om de bara följer en checka av-lista över vad de ska hinna med att "upptäcka".

    SvaraRadera