Bloggportalen statistik

lördag 23 maj 2020

Lite mer tankar i Kivik

Folk förlorar tålamod och disciplin efter några månaders strikta förhållningsregler. Tänjer på folkhälsomyndighetens gränser om umgänge, hålla avstånd och resor. Ringlande bilköer på väg 9 mellan Simrishamn och Brösarp. 
Två timmars bilresa från hemmet är okej sa statsministern. I Kivik hör man många med Stockholmsdialekt nu, antingen är dom notoriska fortkörare med en helsikes massa krut under motorhuven och klarar sträckan på två timmar om man bränner på i så där 300 kilometer i timmen. De passerar då en drös av fartkameror och det är dyrt, mängder av böter och indragna körkort. Jag skulle tro att de tar en sex till åtta timmar på sig, pausar, går på toaletter och äter på någon vägkrog.
Huvudstadsborna intresserar sig inte för Corona längre och rör sig ungefär som om dom aldrig tagit del av Tegnells rapporter och uppmaningar.
Danska statsministern anser inte svenskarna skall komma till Danmark, eftersom vi hanterar Coronan så dåligt här. Däremot är det okej för danskarna att åka till Sverige. Sydöstra Skåne invaderas just nu av köpsugna danskar. Ett jäkla hyckleri.
Känns nästan som vissa ber om att få skiten. Civil olydnad – snarare en djävla dumhet!
Kanske beroende på att regering och myndigheter inte lärt sig peka med hela handen och slå näven i bordet.
Grekland, Italien och Spanien öppnar upp gränserna i ett desperat försök att rädda turism och en del av den sargade ekonomin. Men det är tveksamt om svenskar är välkomna.
Det skall bli intressant att se vad människors dumhet resulterar i. Kanske en andra våg i slutet på sommaren och hösten. Det blir i så fall en mycket dyrköpt läxa.

Ó  Nils Mohlin 20-05-24






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar