Bloggportalen statistik

fredag 8 maj 2020

Avbrott i kärleksbekymmer

Fredag och underbart väder, kan inte bli mycket bättre. Assistenten skall hälsa på sin frisör i Tomelilla och komma ifrån sina kärleksbekymmer ett tag.
Så här i karantäntider så är även ett besök i metropolen Tomelilla ett välkommet avbrott, rent av ett äventyr och jag vet vi håller på distansen, minst två meter. Jag lämnar lurvig Felipe i Kerstins trädgård och hämtar nyfriserad elegant herre ett par timmar senare. Bekvämt, enkelt och Felipe kommer hem med ny sommarfrisyr som han kommer att tjusa damerna med. Visserligen blir han till omfånget betydligt mindre när snart fyra månaders päls trimmats bort, men i psyket kommer han vara än större än den Riesenschnauzern han tror att han är.
Dvärgschnauzern Don Felipe är ju för tillfället strängt upptagen med att uppvakta en löptik i området och har inte så mycket tid för annat. Fördelen är att det är mycket jobbigt att uppvakta damer och han blir rejält kvällstrött och sover som regel till 04.30, men då sätter serenaden för den speciella damen igång.
Men allt har ett slut, så även Felipes kärleksbekymmer och han blir den vanlige assistenten som är min skugga, dygnet runt. Såvitt inte matte är hemma, för då görs en rättvis fördelning.

Önskar er en skön helg!

Ó  Nils Mohlin 20-05-08


foto: Kerstin Marianne Nordbeck

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar