Bloggportalen statistik

måndag 4 maj 2020

Don Felipe hos Veterinären

Idag står veterinärbesök på agendan. Assistenten Don Felipe skall ha sina årliga sprutor, vilket inte brukar vara något större problem. Samtidigt passar vi på med kloklippning och naturligtvis recept för tabletter mot fästingar.
Felipe har inget emot veterinärbesöken utan traskar in kaxigt ungefär som om han äger stället. Däremot är han drama queen när det gäller kloklippning och då blir både jag och stackars veterinär utskällda, om nu det räcker.
På fredag skall han till sin frisör Kerstin i Tomelilla och få sin sommarfrisyr. Han borde varit där långt tidigare, men beroende på min konvalescens så har det gått drygt tre månader sedan sist. Normalt brukar han besöka Kerstin var åttonde vecka. Felipe och Kerstin är tajta kompisar och jag tror inte Felipe skulle tillåta någon annan att komma i närheten av hans päls.
Veterinärbesök i Sverige är en kostbar historia och en sådan sak som att ta bort tandsten på sin hund går på mellan 3 och 4 tusen kronor. När vi är i Spanien så lämnar vi in Felipe till Veterinären på morgonen, de tar prover, kollar allmänna hälsotillståndet, tar tandsten, trimmar honom och badar honom. Det kostar 80 € (cirka 800 kronor) och klockan 18 hämtar vi en överlycklig hund som promenerar runt och blivit kompis och kelgris med alla på kliniken.

Assistenten och jag önskar er en trevlig tisdag

Ó  Nils Mohlin 20-05-05


Så här fin är assistenten efter besök hos Kerstin.
(foto: Kerstin Marianne Nordbeck)


Så här ser han ut nu

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar