Bloggportalen statistik

lördag 27 februari 2016

Flytta är inte det enklaste


Så här med 14 skälvande dagar kvar till flytt, med lådor staplade i någon form av ordning, börjar en förnöjsam känsla ta tag i mig. Där står de noggrant märkta med ungefär, ömtåligt, tåligt och kläder. Med hjälpsam Don Felipe och hjälpsamma Järlåsatrollet och Bror Klumpeduns, borde detta vara tämligen enkelt tycker ni.

Enkelt? Nja, Don Felipe är kanske enkel, han har bara några pinnar han vill ha med från skogen. Däremot insisterar Järlåsatrollet och Klumpeduns att ta med sig sina favoritklippblock, merdelen av Stora Grottan och en oändlig massa kottar. Dom lägger till en björn, en varg, det skygga lodjuret och en del andra djur, det är ju deras kompisar. Jag har förklarat för dem att det är en omöjlighet och jag bekostar definitivt inte transporten, sedan finns det inte plats i Kivik för alla deras önskemål. Lätt packning gäller för trollen, kottar okej, det behövs ju till grankottsoppan.

Trollen resignerar och menar att de kan ju göra ett och annat gästspel i Järlåsaskogen, men det blir ju Kivik som gäller sedan. Järlåsatrollet och Bror Klumpeduns lovar att verkligen försöka uppföra sig på ett Kiviks mässigt sätt, inte nysa, inga experiment, inga explosioner. Med andra ord leva som troll, lite i skymundan.

© Nils Mohlin 2016

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar