Bloggportalen statistik

onsdag 3 februari 2016

Järlåsatrollet som John Blund


Lugnet började så sakteliga återvända till Järlåsaskogen. Som Järlåsatrollet Carl Gustav uttryckte det, så var han innerligt trött på kändislivet, statsbesök och allt annat trams, som följt i spåren av hans lilla semestertripp till månen. Han ville att allt skulle bli som vanligt igen. Jag kunde inte annat än instämma och föreslog de båda trollbröderna, att de skulle begränsa sig till välgörenheten. Hjälpa fattiga, flyktingar och barn i nöd. Räckte inte det till, med tanke på deras enorma energi, så fick de i värsta fall hitta på lite mindre iögonfallande trollhyss.

Jaktsäsongen stod för dörren och varenda tant och gubbe som innehade ett skjutvapen av något slag dök upp i Järlåsaskogarna. Klädseln var oftast ganska så dyrbar och färgvarierande från grönt till kamouflage. Obligatorisk var också en skärmmössa med olikfärgade band rött, gult och så vidare. Järlåsatrollet och Bror Klumpeduns var långt från oförberedda och rusade kors och tvärs genom skogen för att möta den för djuren annalkande faran. De dök upp framför var jägare och blåste på dem, med resultatet att de drygt hundra jägare som kommit till skogarna sov djupt inom ett fåtal minuter.

När mörkret fallit så sprang trollen runt igen och knäppte med fingrarna framför varje jägare. Vips var de vakna igen och under en mångfald av varierande förbannelser tog sig jägarna med möda till sina respektive bilar. Ingen kunde begripa hur de kunde somna på sina jaktpass och det hela upprepades var dag under jaktsäsongen.

Djurens hade klarat sig med livet i behåll och säkert någon jägare också. I all upphetsning, så hände det ju då och då att någon sköt i ren iver bara något rörde sig.

Äntligen ett vettigt trollhyss.

Nils Mohlin

©2016

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar