Bloggportalen statistik

onsdag 14 november 2018

Don Felipe och jag gymnastiserar

Det blev inga ”Armar uppåt sträck och knäna böj” hos sjukgymnasten. Det blev ben bakåt lyft, ben vrida hit och dit. Don Felipe och jag kör träningsprogrammet disciplinerat morgon och kväll. Assistenten fuskar han lyfter inte benen bakåt, men väl framåt på samma sätt som när man säger tass och en godbit väntar. Så efter intensivt träningspass tyckte både Felipe och jag att han var värd godbiten.
En trivsam morgonpromenad tillsammans, där assistenten läser av vad som hänt under natten. Kommenterar med ett av sina många olika skall. Skall som består av flera på varandra ganska låga och olika utdragna toner, som när matte kommer hem och han skall berätta om allt som hänt under dagen. Eller som när barnbarnen kommer och lyckan är total. Det är Don Felipes sätt att prata och oftast gör han sig förstådd med sitt språk.
Ett annat skall när han vill hälsa på folk och ett lite mer fodrande om de nonchalerar honom. Vaktskallet när han är i trädgården är kraftigare och mer bestämt, ett för människor han känner och ett annat betydligt tuffare för främlingar. Är det främlingar så instämmer kompisen Ozzy på andra sidan gatan. Inte lätt att vara främling i Kivik, då blir man ordentligt utskälld.

Ó  Nils Mohlin 18-11-15

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar