Bloggportalen statistik

lördag 29 augusti 2020

Behaglig tillvaro på Österlen

Snart är augusti till ända och vi går in i september. Regn har vi fått och trädgården är glad. I Kivik och på Österlen lever vi ett behagligt liv i samklang med naturen. Jag har bott i en del storstäder under mitt liv och skulle aldrig för mitt liv vilja byta tillbaka den harmoniska tillvaro vi har i Kivik mot storstadens anonymitet och stress. På Österlen upplever vi samma harmoni som i spanska Los Alcázares.

Efter relativt lugn bland politiker under corona vår och sommar börjar tröttsam och meningslös pajkastning tillta på riksplan. Dödsskjutningar och obegripligt bestialiskt våld lite överallt i Sverige, en politiskt laddad fråga. Alla tycks ha lösningen på ett av nutidens mest skrämmande problem. Syndabockar i hanteringen av pandemin, munskydd och tester tröttar ut folk mer än det för framåt landet

Det amerikanska valjippot har kört igång, smutsigare än någonsin. Förgiftad oppositionsledare i Ryssland, valfusk och oroligheter i Belarus och många andra länder.

Med andra ord börjar allt bli som vanligt igen. Tyvärr!

Många hade förutspått att pandemin borde ge oss lärdom och eftertänksamhet. Förmåga att samarbeta och sträva efter gemensamma mål. Bli en bättre värld, ett nytt sätt att leva på med en ödmjukare och större respekt för tillvaron och våra medmänniskor!

 

Ó  Nils Mohlin 20-08-29




 

  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar