Bloggportalen statistik

fredag 20 mars 2020

Tid för eftertanke

En overklig och skrämmande realitet vi befinner oss i. Något som ingen av oss upplevt, vana som vi är att fritt kunna röra oss i landet och i världen.
Vi lever i näst intill undantagstillstånd, en nödvändighet för att begränsa virusets framfart.
Sjuttioplusare skall hålla sig isolerade med minimala sociala kontakter, även om jag i tidigare inlägg skämtat om min egen rastlöshet, så tar även jag detta på största allvar.
Inför stundande påsk och skollov vädjas det nu om att folk skall tänka sig för och avstå från att resa till och från storstadsregioner. Det nämndes till och med att vissa experter vill försätta Stockholm i karantän.
Bortsett från allvaret i pandemin, så följer i dess spår katastrofala ekonomiska smällar för mängder av företagare. Vi kommer få stor arbetslöshet, igenslagna butiker, restauranger och mycket annat och vakna upp till en helt annorlunda vardag än den före Corona. Det kommer att ta lång tid för Sverige och världen i övrigt att återhämta sig när väl viruset är besegrat. En tid då vi alla måste göra vårt bästa.
Vi måste vara lyhörda och följa experternas råd och alla hjälpas åt för att begränsa verkningarna av denna skoningslösa pandemi.
Gynna småföretagarna i vår närhet, handla i våra butiker och göra det bästa av situationen.
Avslutningsvis en eloge till sjukvården och alla de som kämpar för att hjälpa oss alla.

Ó  Nils Mohlin 20-03-19

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar