Bloggportalen statistik

lördag 21 mars 2020

Lamslaget land

Tomma gator, tomma hotell, varuhus, restauranger, affärer och människor isolerade i sina hem till följd av ett virus. En situation som ingen av oss tidigare upplevt och ingen har facit för den. En månad, flera månader, ett halvår eller längre - ingen vet.
En ekonomisk tsunami drabbar landet, företag stört blöder när det inte kommer in pengar. Människor blir varslade, permitterade och uppsagda. Många företag kommer att gå i konkurs. Staten gör konstgjord andning och pumpar in miljarder i krisande branscher. Hur länge klarar vi det innan kistan står tom.
När väl viruset är bekämpat och forskarna kanske fått fram vaccin så står vi där med ett hårt sargat land. Ett tillstånd som ställer stora krav på alla att hjälpas åt att få igång landet. 
Fram till dess kan vi inte göra ett dugg mer än att lyssna på rapporter och efterfölja de råd och direktiv som ges.
Åter en eloge till sjukvården för det fantastiska arbete de utför och alla de som är engagerade i att hjälpa oss och informera på ett vederhäftigt sätt.
Detta är en allvarlig och mycket bekymmersam tid och jag reagerar starkt mot alla taffliga, korkade och osmakliga skämt om Corona som allt för ofta skymtar förbi på sociala medier. Synnerligen obegåvat!

Ó   Nils Mohlin 20-03-21

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar