Bloggportalen statistik

lördag 1 februari 2020

Järlåsatrollet hälsar på ayatolla

Ayatolla Ali Khamenei hörde talas om ett nedslag utanför Teheran och var förvissad om att det var Donald Trump som hittade på nya dumheter. Någon ny sorts bomb, sa ayatolla och rådgjorde med sex mullor. Ingen bomb sa någon den exploderade inte. Men det var ett ruskigt nedslag, som uppmätes till 6 på richterskalan. Jo en bomb som åsnan Trump skickat gapade ayatolla och svor om vedergällning ända tills den så kallade bomben lugnt och stilla promenerade in i Teheran. Inte en utan två bomber, en liten på cirka halvmetern och en jättestor på drygt tre meter. Ett nytt vapen, tvåbenta bomber gormade ayatolla, när Järlåsatrollet och Bror Klumpeduns kom till palatset i Jamaran. 
Trollet Carl Gustav som struntade i vett och etikett och brukliga seder ställde sig utanför byggnaden och ropade. ”Jag vill prata med högsta hönset”. Varpå tvåhundra soldater rusade mot dem, Klumpeduns tittade på Carl Gustav och undrade ”Dom ser arga ut, skall vi använda din diplomati eller min?” Carl Gustav tittade på de anstormande krigarna och sa ”Som omväxling kan vi ju prova din.”
Längre än så han inte Carl Gustav förrän Klumpeduns sprang soldaterna till möttes, så att marken sattes i så våldsam vibration, att det fick soldaterna att tvärstanna och alla rättrogna att fly med sina bönemattor under armen. Trollen gick fram till de skräckslagna soldaterna och skakade hand med dem och som genom ett trolleri så hade de skaffat sig tvåhundra nya kompisar. Ayatollan som såg hela spektaklet slet sig i hår och skägg av rent raseri.
I sällskap med soldaterna gick de in i palatset och mötte ilsken ayatolla, som skrek ”Piska dem, stena, halshugg och häng dem”.
Då härsknade Carl Gustav till och sa ”Hör du skäggtolla nu får du allt lugna ner dig lite, annars får du smisk”. Spritt fnitter hördes bland soldaterna, vilket gjorde ayatollan än mer rasande. Järlåsatrollet knäppte med fingrarna och vips låg ayatollan med rumpan bar över hans knä och fick smisk. En del soldater kom sig till och med för att applådera och hurra för Irans nya hjältar när ayatollan med blossande röd rumpa torkade tårarna ur ögonen. 
Bror Klumpeduns påpekade att det var dags att äta och tillsammans med soldaterna avnjöt de en formidabel måltid, medan ayatolla stod i skamvrån och begrundade sina synder. Soldaterna skickades för att släppa ut alla fångar som orätt satt fängslade. Efter den dagen satt ayatollan som en snäll farbror och läste sagor om Järlåsatrollet och Bror Klumpeduns för alla barn på samma torg där otäcka bestraffningar förr hade ägt rum. Han skickade till och med vänligt julkort till Donald i USA och hoppades att han också skulle få smisk i rumpan och bli snäll.

Ó  Nils Mohlin 20-02-01

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar