Bloggportalen statistik

tisdag 16 januari 2018

Slaskvinterdag

Så blev det lite vinter på Österlen också. Inte av det panikartade slaget som infödda pratar om, med meterhöga drivor, oframkomliga vägar och lamslagna samhällsfunktioner. Nej en ordinär skånsk slaskvinterdag, som bidrog till att både Don Felipe och jag blev rejält våta på förmiddagsrundan. Skogsröjarna fortsätter med sina stora maskiner och maler ner allt till flis som körs bort i jättecontainrar. Assistenten Don Felipe är efter skövlingen tämligen ointresserade av dem, även om de för ett herrans liv så bryr han sig inte. Möjligen går han fram och markerar på däcken till maskinerna, ungefär som – ”Har ni skövlat, så är det mina maskiner nu.”
Meteorologerna lovar fortsatt blidväder, möjligen med någon frostgrad på nätterna och som vanligt regn. Grundvattennivåerna är fyllda och det verkar närmast som om marken inte förmår att ta till sig mer väta. Så med frusen mark har vi isbana såväl på vägar som i skog och på fält.
Våren lockar onekligen och man kan ju alltid hoppas på en tidig sådan, kanske i mars som för två år sedan, då jag den femtonde kunde gå i shorts och t-shirt.


Ó Nils Mohlin 2018-01-16

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar