Bloggportalen statistik

tisdag 23 januari 2018

Internationella förkylningsdagen

Förkylning i skuggan av Sten Stures krossade ben

Den 19 januari firades Sten Stures krossade bens dag. Platsen för benkrossningen var Åsundens is vid Bogesund och stackaren fick som sagt benen krossade av en kanonkula. Danskarna vann slaget och tog makten över Sverige. Denna dag har firats sedan 1520, genom att man kastat kanonkulor på varandra, visserligen tillverkade av choklad. Varför man nu i all världen slänger kanonkulor på varandra och dessutom firar en så tragisk händelse, kan man kanske undra.
Det firas mycket i Sverige det finns kvinnodagen, mors dag, fars dag, alla hjärtans dag, kanelbullens dag, barnens dag och så vidare, till sist fick även mannen sin dag den 19 november. Mannen fick sin internationella mansdag och som av en tillfällighet sammanfaller den med internationella toalettdagen!
Så nu till det väsentliga, den 20 januari lyssnade vi på ett intressant föredrag, som ett högtidlighållande av Sten Stures krossade ben i ett charmigt, men kylskåpskallt litet café. Naturligtvis blev jag praktförkyld, så om inte annat så anser jag, att gamla hederliga och pålitligt återkommande snuvan, hädanefter högtidlighålles den 20 januari som internationella förkylningsdagen. Om den inte redan finns?

Ó Nils Mohlin 2018-01-24
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar