Bloggportalen statistik

tisdag 2 januari 2018

Kaffe på terrassen

Kaffe på terrassen

Igår drack vi eftermiddagskaffet på terrassen. Jodå ni läste rätt, vi har ju i stort sett samma väder, som det var i somras. Molnigt, lite regn då och då, möjligen lite svalare, men annars ingen större skillnad. Vuxna drack kaffe, barn och hundar lekte, den metrologiska vinterns frånvaro brydde sig ingen om.
Men vi lär väl få en släng av vintern på Österlen också. När det blir vinter på Österlen, så blir det ofta med rejält snökaos, igenkorkade vägar och avåkningar.
Assistenten och jag har förberett snöslungan och snöskyffeln står än så länge oanvänd utanför dörren. Snöslungan den inhandlade vi när vi bodde i Järlåsa. Första vintern kom det kopiöst med snö och jag skottade praktiskt taget varje dag under ett par månader. Inför andra vintern, trött på allt skottande för hand, handlade vi slungan, men det kom ingen snö. Första vintern i Kivik kom inte heller någon snö, så där står slungan lika fin som när den kom från affären. Som om det räcker med att ha en sprillans ny snöslunga i garaget för att hålla snön borta. I år vill jag testa den jäkla snöslungan!
Trevlig onsdag vänner
Ó Nils Mohlin 2018-01-03


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar