Bloggportalen statistik

torsdag 14 januari 2016

Fackpampars lyxliv på medlemmars bekostnad


Fackföreningsrörelsen har historiskt sett haft stor betydelse för arbetarrörelsen och under 30, 40, 50 och 60-talet hade de onekligen sitt berättigande. Idealister bar fanan högt och slogs för arbetarnas villkor.

 

Under sextiotalets sista år började nytt ledarskap komma in i förbunden, 1968 blev Hasse ”Hoffa” Ericson ordförande för transport. Skandalerna var många och slutligen sparkades ”Hoffa” den 29 januari 1980 av en enig förbundsstyrelse.

 I Januari 1991 mördades Byggnadsarbetarförbundets ordförande Bertil Whinberg och Träindustriarbetareförbundets ordförande Ove Fredriksson i Tallinn när de umgicks med prostituerade. En besvärande omständighet i det hela var att makan till Bertil Whinberg, Margareta Whinberg var en av drivkrafterna bakom Sexköpslagen.
Nu är det kommunals tur som på medlemmarnas bekostnad startar lyxrestaurang med nakenshower. Inhyrd porrskådespelerska springer runt naken tillsammans med ”Lets dance” domaren Tony Irving. Gratis lyxsemestrar för ledningen på Marholmen, såväl Marholmen som lyxkrogen Metropol ägs av Kommunals handelsbolag Lyran.

 
 
Tror ta mig tusan att de är på lyran hela gänget.
Skäms!
Nils Mohlin
©2016
 

4 kommentarer:

  1. Och nu har vi en fackpamp som statsminister! Hur f-n gick det till

    SvaraRadera
  2. Att makt korrumperar verkar vara en sanning som tyvärr alltför ofta bekräftas. Var fanns visselblåsarna inom Kommunal? Många måste ha känt till vad dom pågick inom förbundet. Bristen inte bara på internkontroll utan också på civilkurage, etik och moral verkar dominerat såväl förtroendevalda som deras tjänstemän. En unken och rutten kultur tycks prägla många organisationer idag. Det är nog inte bara unga invandrarkillar som behöver lära sig nya förhållningssätt och förändra sina attityder.

    SvaraRadera
  3. Vit makt korrumperar!

    SvaraRadera
  4. Ja eller hur, Set ser man ju hur korrumptionsfritt det är i Afrika

    SvaraRadera