Bloggportalen statistik

söndag 27 september 2020

Sallad i Kivik och på alla andra ställen

 I går redogjorde jag för konsten att hantera cocktailtomater på en tallrik.

Lika stora marodörer på tallriken är oliver när dom ligger i en sallad. 

Vart försök att spetsa de ovala godbitarna med gaffeln får dem att jazza runt på tallriken som stenkulor.

Det går väl an när oliverna serveras till en ostbricka, men just i en sallad och dessutom hala av olivolja. Lyckas man spetsa en i mitten är det skjutvarning, bordsgrannar och man själv får ducka när de andra far runt som en hagelsvärm. 

Visst både cocktailtomater och oliver är gott, säkert nyttigt och lätt att äta när man kan plocka dem med fingrarna. Just i en sallad blir dessa små juveler en utmaning som heter duga, vilket jag tror många av oss har erfarenhet av. I ett umgänge kan måltiden verkligen få vara en stund om man lägger oliver och cocktailtomater i salladen. Intressant är att studera bordsgrannars teknik vid tappra försök att bemästra de små frukterna. Kniv och gaffel är obligatoriskt vid intagandet av en sallad, men en liten sked vid sidan till att infånga oliver och körsbärstomater med hade inte skadat.

Leve sallader!

 

Ó  Nils Mohlin 20-09-27







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar