Bloggportalen statistik

onsdag 24 oktober 2018

Landet utan regering

Sedan valdagen har landet styrts av Stefan Lövens regering. Statsministern röstades bort den 25 september och vi fick en övergångsregering, men till vad undrar jag. Efter det har Ulf Kristersson sonderat möjligheterna att bilda en alliansregering. Han misslyckades och talmannen gav Stefan Löven uppdraget.
Lövens ständigt återkommande kommentar ”Jag bedömer läget som svårt och komplicerat”, inger inget större hopp.
Det finns något som heter – Samarbete. Men prestigetänkandet och låsta positioner tycks omöjliggöra något så enkelt och självklart som just samarbete. Fortsatta samtal säger Löven är enda vägen framåt. Ingen kandidat verkar få riksdagens godkännande med den mandatfördelning som råder. De folkvalda har ett ansvar och en plikt mot landet, men det tycks fallit i glömska.
Vi har haft samlingsregeringar förr, varför är det så omöjligt nu
Inne på sjunde veckan efter valet så bevittnar vi och omvärlden en farsartad show, en kalabalik. Omval har diskuterats, men enligt opinionen skulle det ge i stort sett samma resultat, med skillnaden att SD skulle få något högre siffror.
Centerpartiet och Liberalerna bör kanske tänka om, de ville inte regera med Ulf Kristersson, som eventuellt skulle söka stöd hos SD. Dom vill inte överge alliansen och regera med Stefan Löven, så vad fan är problemet undrar jag.
Så här står vi som landet utan en fungerande regering.
Ó Nils Mohlin 24 okt. -18
Nikita Chrusjijov tog på sin tid skon till hjälp för att genomdriva sin vilja




 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar