Bloggportalen statistik

tisdag 18 juli 2017

Carl Gustav och Bror Klumpeduns tivolitankar och Kiviks marknad


Minns ni Järlåsatrollet Carl Gustav, ja numera kallar han sig för Kivikstrollet Carl Gustav och så naturligtvis Bror Klumpeduns.

I går berättade jag lite om Kiviks marknad för er och det gjorde jag självfallet för trollen också. Carl Gustav och Bror Klumpeduns lyssnade andäktigt, min stilla förhoppning var, att hos dem skapa ett ointresse för evenemanget. Jag påpekade att för ett troll av Carl Gustav dignitet, som varit på månen och hälsat på hos all världens storheter. Inklusive sin namne, det svenska majestätet, så är inte Kiviks marknad mycket att komma med. Alla mina argument till trots, så ville trollbröderna besöka marknaden. Bror Klumpeduns så ivrigt att han råka välta den gamla fyren vid Stenshuvud. Bror Klumpeduns och Carl Gustav är mycket snälla troll och satte upp fyren igen, tyvärr upp och nervänd, vilket lär förorsaka huvudbry för experterna under lång tid framöver.

Undrande över vad lockelsen med marknaden var, svarade de enstämmigt ”Axel”. ”Axel? Vilken Axel?” ”Tivolit så klart, vi kan göra exakt samma saker, ännu bättre och helt gratis. Vi ska anlägga världens största, bästa och finaste tivoli. Föräldrar och andra vuxna får bara tillträde i barns sällskap och lämnas in i vuxenförvaringen vid entrén.” ”Jaha och hur ska ni finansiera det?” frågade jag två entusiastiska troll. Bror Klumpeduns kliade sig i huvudet, så att barr, gamla kottar, en och annan kvist for omkring och en ekorre flydde hals över huvud. ”Du borde kamma dig någon gång!” uppmanade Carl Gustav och såg fundersam ut. Men snart sken han upp i ett trolskt leende och svansen med den faluröda tofsen vispade runt likt en propeller. ”Enkelt Klumpeduns får studsa över till tönten Donald Trump och sedan ta Putin på hemvägen, dom är ju ändå kompisar sägs det. En liten gåva till välgörande ändamål fixar Klumpeduns enkelt med sin lite speciella diplomatiska övertalningsförmåga.” ”Jojo den förmågan är vid detta lag välkänd och förmodligen inte så omtyckt.” Carl Gustav tittar på mig och säger ”var inte så negativ, lite tyst diplomati skadar ingen.” Jag gjorde ett nytt försök ”sedan skall ni ha med er politiker och alla myndigheter.” ”Vi bjuder dem på kalas och fixar det hela.” sa en mycket glad Carl Gustav medan Bror Klumpeduns applåderade, så att man skulle kunna tro att det var stridsövningar på Ravlundafältet.

Don Felipe och jag virrade på våra huvuden, gick in i ateljén och stängde dörren.

© Nils Mohlin 2017 07 18


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar