Bloggportalen statistik

torsdag 1 april 2021

Påsk på Österlen

 Efter ett per dagars strålande sol och dagstemperaturer på mellan 15 och 18 grader, så inleds påsken med grå himmel, regn och 6 grader. SMHI talar om viss förbättring till morgondagen, men i övrigt ser inte påsken ut att bjuda på värst strålande väder.

I media varvas politiska råsopar med varningsord från folkhälsomyndigheten och andra experter, om det som blivit en del av vår vardag.

Turismen kör igång lika punktligt som påsken, trots varnande ord, så har restriktionströttheten slagit klorna i allt för många.

Regioner rapporterar om ökande smittotal, ansträngd situation på IVA och en smittskyddsläkare uttala förhoppningen, ”att folk har dragit lärdomar av tidigare ledigheter”.

En annan expert sa ”det är en allvarlig sjukdom, med i många fall dödlig utgång”.

I takt med att äldre generationer vaccineras kryper smittan ner i åldrarna och även yngre människor kan tydligen hamna på IVA.

Sjukvården är hårt belastad.

Angela Merkel drar hårt i handbromsen och hotar med skärpning av infektionsskyddslagen och nedstängningar om inte alla följer restriktionerna. Många andra europeiska länder agerar ungefär likadant.

I lagom Sverige är det vänligare tongångar, lite mer av ”Aja baja!” och då får vi också lära oss ta konsekvenserna.

April blir en besvärlig månad säger Tegnell. Belastningen på IVA är hård och allt fler i lägre åldrar vårdas. Även om dödstalen är sjunkande, så finns en annan verklighet, där många yngre 

människor blir svårt sjuka och i vissa fall får men för livet.

Restriktionerna förlängs då vi nu är inne i en ny smittvåg som befaras bli värre än de två tidigare.

Länsstyrelserna rapporterar att folk struntar i restriktionerna, eller att ”en betydande del av allmänheten inte uppfyller sitt ansvar enligt smittskyddslagen”.

 

Var har det som kallas sunt förnuft tagit vägen?

 

Jag önskar er alla en riktigt Glad Påsk med mycket sunt förnuft

 

Ó  Nils Mohlin 2021-04-01





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar