Bloggportalen statistik

söndag 31 januari 2021

Vaccinationsfusk

 


Fusk och mygel har förekommit i alla tider. Det senaste exemplet är ett antal chefer och deras anhöriga som tränger sig före i vaccinationskön. Handlingen är tydligen enligt Mikael Damberg inte brottslig utan snarare en arbetsrättslig fråga.

Dessa personer är en skam för samhället och handlingen är moraliskt vedervärdig. De bör omgående avlägsnas från sina poster, då de med all tydlighet visat sin olämplighet.

Vi sjuttio plussare kommer väl med tiden att få våra sprutor. Även i denna åldersgrupp finns det exempel på de som nyttjat gräddfilen.

Nog hade kungen vunnit betydligt större respekt om han sagt – Nej jag väntar tills det blir min tur, när alla andra över sjuttio skall vaccineras. Någon försvarade det taffligt med att kungaparet tillhör en riskgrupp. Vi är 1,6 miljoner sjuttio plussare i landet, som i vart fall tidigare klassats som riskgrupp, men okej vi är inte kungliga, bara enkla undersåtar.

Storstilat utlovades att alla som vill ha sprutan skulle vara vaccinerade till midsommar. Justerades ganska snabbt till halvårsskiftet och är enligt senaste budet framflyttat ett kvartal.

Sjuttioplussare är en tålmodig grupp, som väntar på sin tur.

Kan de ansvariga någon gång få ordning på logistiken, så kanske vi över sjuttio får en spruta innan året övergår till 2022.

Som vanligt är de ansvariga i Sverige sent ute sett till länder i övriga Europa, vi ligger nära botten i vaccinationsstatistiken.

 

Ó  Nils Mohlin 2021-01-31





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar