Bloggportalen statistik

fredag 22 januari 2021

Härliga lördag på Österlen

Lördag är veckans höjdpunkt, efter ett par intensiva jobbveckor låter jag telefonen glida ner i fickan med förhoppningen, att den skall hålla sig lugn till måndag.

Ett par priviligierade dagar som jag kan ägna min fru, hemmet och fyrtornsprojektet. Gärna sköna promenader i det fortfarande milda Skånevädret.

Lugn och sans har i viss mån återvänt till den utrikespolitiska arenan när Joe Biden och Kamala Harris flyttade in i Vita huset.

Vladimir Putins huvudvärk den politiske aktivisten Aleksej Navalnyj har med okuvligt mod återvänt till Ryssland för att bekämpa ledningens sanslösa korruption.

Navalnyj hann knappt stiga av planet förrän han låstes in. Putins sätt att hantera oppositionen. 

Ett av historiens största politiska misstag – Donald Trump ställs inför riksrätt andra veckan i februari. Förmodligen något som kommer att följas världen över. Trump får ett mörkt eftermäle och många tunga republikaners tunghäfta har släppt när de inte längre har damoklessvärdet hängande över sina huvuden.

 

Men i lilla Kivik, Simrishamn och på hela Österlen har vi inga sådana problem. Här härskar lugnet i väntan på vaccination, vår och trädgård.

Vi håller distans, väntar ut pandemin och hoppas på sprutan inom rimlig tid.

Önskar er en härlig weekend.

 

Ó  Nils Mohlin 2021-01-23




 

 

  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar