Bloggportalen statistik

söndag 16 januari 2022

Svensson i politiska bryderier

Valår och Svensson funderar över var han står politiskt. Lyssnar på partiledardebatter och blir inte ett dugg klokare.

Läser mycket av de politiska kommentatorernas avklädda analyser och blir något klokare.

Högerextremismen som har stark medvind i Europa tilltalar inte Svensson.


Småpartier ändrar desperat, namn, politik och ibland partiledare, övertygade om sin egen förträfflighet och att de skall snärja valmanskåren.

Ena dagen stöttar dom sossarna - Nästa dag flirtar dom med Åkesson, Busch och Kristersson.


Annat var det förr i tiden när politikerna stod stadigt höll på sina värderingar och visioner och ännu inte hemfallit till dagens taffliga politiska kackel. 


Till valet åker troligen Sabunis vingelbyxparti ut med arslet före. Kanske får det sällskap av ett eller två till som balanserar på fyraprocentsspärrens slaka lina. 

Vore nog rätt bra om en del av gaphalsarna försvann och vi fick ett tydligt tvåpartisystem, tänkte Svensson


Politikernas engagemang tycks till stor del handla om KU anmälningar, städhjälp och om hur felaktigt regeringen hanterat pandemin. Eventuella privata felsteg av enskilda politiker, oavsett hur banala, är som ett smörgåsbord för motståndarna.


I vissa parlament har politisk oenighet lösts med regelrätta slagsmål.

Än så har våra politiker inte tagit till handgripligheter, men vem sjutton vet vad som kan hända när nivåerna allt för ofta hamnar på sandlådenivå.


Vi har lösningen säger en allt tröttare Ulf Kristersson, sträcker på sina 169 centimeter och inger föga förtroende.

Invandring, sjukvård, brottslighet, miljö, skola och så vidare är viktiga frågor inser Svensson precis som alla andra.

Hur fan hade det varit om ni samarbetat lite istället för att sätta käppar i hjulet, svär Svensson.


Magdalena har ju bra skjuts nu, men är beroende av vänstern och centern. Tjejerna Nooshi Dadgostar och Annie Lööf är lite gramse på varandra och kommer inte så bra överens. Det måste de se till att göra för Magdalenas skull.


Trötte Kristersson vill bli statsminister och säger att han skall lösa Sveriges problem, om det nu finns någon kvar som tror på honom. 

Vid en eventuell borgerlig valvinst är det knappast självklart att superhögerextremisten Åkesson accepterar att spela andra fiolen. 

Sista mätningen visade att SD var näst största parti och Kristerssons M kom först på tredje plats. 

Gläfsande Kristdemokratledaren Busch sitter än i Åkessons knä, än i Kristersson knä och säljer ut sin själ och sitt parti, till Alf Svenssons stora sorg. 

Husaffär, förtal och diverse rättegångsturer är det som mest förknippas med Busch och hennes KD idag. Annat var det på gentlemannen Alf Svenssons tid.

Allt för att få sitta i en högerextremistisk regering, eller vilken som helst. Makten är tydligen det viktigaste för en del politiker. Skit samma vilket budskap eller partiprogram, spelar väl inte så stor roll, bara jag får vara med och styra landet.

 

De karismatiska ledarnas tid är förbi

Magdalena har visat sig ligga närmast det karismatiska och inger ett stabilt förtroende. Annie Lööf och Nooshi Dadgostar får se till att bli sams. 

Konstaterar Svensson och går till stamlokuset för att ta en öl med kompisarna.

 

C  Nils Mohlin 2022-01-16



På tal om karisma


1 kommentar: