Bloggportalen statistik

onsdag 9 december 2020

Snart nytt år, inte bara på Österlen

 Snart är det ett nytt år och det bör vi se fram emot med viss optimism. Saker och ting kan knappast bli mycket värre.

Vem minns inte den förutspådda datakraschen inför millennieskiftet.

Skulle kärnkraftverk explodera? Skulle datorn och mobilen krascha? Mikrovågsugnar, klockor och mycket av det vi använde i vår vardag skulle sluta att fungera.

Vitala datorer och samhällsfunktioner skulle upphöra att fungera när vi gick in i 2000 talet. Redan 1995 började man prata om att datorerna inte skulle klara millennieskiftet. Enorma summor pengar användes av företag, organisationer och myndigheter över hela världen för att förebygga problemet. Men ingen var nog riktigt klok på hur.

Inför nyåret var det många som hamstrade mat, pengar och jodtabletter om profetiorna skulle besannas. Myndigheter upprättade kris- och beredskapsorganisationer runt årsskiftet.

 

Men inte ett skit hände! Världen tuffade på som vanligt. Det enda jag har minne av var att klockan på mikrougnen slutade fungera, men i övrigt var allt som vanligt.

2021 kommer sannolikt världen se ungefär likadan ut. Måhända att Coronan klingar av. De som vill får tillgång till vaccin. Kanske har vi rentav blivit en smula förståndigare och tagit lärdom av året som gått.

 

Ó  Nils Mohlin 20-12-09  







 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar