Bloggportalen statistik

fredag 4 december 2020

Fort som fan med vaccin

 Det där med vaccin mot Corona skulle när det börja komma på tapeten ta år att framställa.

Helt plötsligt har det börjat bli fort som fan. England kör igång som första land i Europa och övriga länder lär väl följa i rask takt. Vi här i lagom Sverige ser tiden lite mer an. Vad jag läste så är det tydligen bara Skåne som har en färdig vaccinationsplan av 21 regioner.

Med lite tur klarar vi oss tills lagom Sverige får häcken ur vagnen och börjar vaccinera fort som fan. Smittan knackar på lite var som helst nu och ingen kan vara helt säker.

Simrishamns kommun har de tre senaste veckorna haft 526 konstaterade fall och nio inrapporterade dödsfall. Sverige är nu uppe i 7067 dödsfall. Donald Trump hånade Sverige i våras och nu slår USA ett dystert rekord med över 276 000 avlidna och passerar Brasilien i antal döda per miljon och passerade oss för ett bra tag sedan. Spanien som ligger mig varmt om hjärtat har drabbats hårt med över 46 000 avlidna i Corona.

Många utomeuropeiska länder mörkar nog sina siffror lite. Till exempel Ryssland som enligt Putin var först med vaccin. Ger mig sjutton på att deras vaccin är spetsat med Novitjok. 

Dystra siffror som kunde sett bättre ut om alla följt respektive länders rekommendationer. Inte USA förstås för Trump ansåg att Corona var väl inget, som en snäll förkylning ungefär. Han bedrog och lurade ett helt folk.

 

Så låt oss hålla på distansen, tvätta och sprita händer.

Med andra ord använda vårt sunda förnuft. 

 

Ó  Nils Mohlin 20-12-04

 

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar