Bloggportalen statistik

fredag 27 juli 2018

Heta Räkor

Vi skall ha goda vänner på besök ikväll och jag har lovat ”Heta räkor”. 
För det första måste man ha tag på ett par kilo bra räkor i minst storleken 70/90, skala dem noggrant och in i kylen. I Spanien har vi räkor som är tre gånger så stora och de är ypperliga att göra heta räkor av, men man tar vad man har så det blir 70/90 räkor
Olivolja, vitt vin, stark curry, massor med vitlök och paprika, som bryns tills gommen vattnas av läckra dofter. Smaka av med dijon senap, salt och peppar, tillsätt skållade och skalade tomater, creme fraiche, koka samman tills dofterna gör en salig. Lägg i strimlad krispig sallad typ kinakål och till sist vända ner räkorna som absolut inte får koka. Låt stå en stund och servera med ett basmatiris. Detta är en rätt jag lagat ganska många gånger och den brukar vara populär.
Bon appétit 

ÓNils Mohlin 2018-07-27





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar