Bloggportalen statistik

fredag 11 augusti 2017

Don Felipe en gourmé


Jag har berättat att jag allt som oftast tillagar våra middagar. Fredagar är lite speciella, avslutet på en vecka kräver ett mer raffinerat upplägg. Fredagar är också en dag då jag konsekvent nonchalerar Kamprads tjugotal hånflinande glasburkar i vårt skafferi. Ingredienser som inte ligger i glasburken ”Korken” – nej handla över disk, känna lukten, se råvarorna och låta fantasin skena iväg.

Med lukulliskt raffinemang skall en fredagsmåltid tillagas. Min älskade Graciela sympatiserar inte riktigt med det jag hittar i grönsaksdisken. Med viss förslagenhet förvandlas och göms dessa ingredienser som förstärkande attribut i färdig rätt.

Assistenten är mycket intresserad av köket och då inte bara ostar. Likt en gourmérestaurangs köksmästare övervakar han allt. Uppackning av råvaror, behandling och tillagning av desamma. Väl serverat på bordet står han likt chevaleresk hovmästare vid sidan av, med reservationen att han slickar sig om munnen.

Jodå Don Felipe, assistenten, köksmästaren eller hovmästaren får alla goda premisser till trots en smakbit – skam vore det annars.

Trevlig fredag vänner

© Nils Mohlin 17 08 11

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar