Bloggportalen statistik

torsdag 4 mars 2021

Tankar om vaccin, politiker och fyrtorn på Kivik

 En förfärlig massa skrivs om vaccineringen mot Corona och ännu mer om mutationer och en tredje våg. Folkhälsomyndigheten får sin beskärda del av ris och ros. Medan politiker tjafsar om ansvar, vilket är just vad de har. Traditionsenligt har politiker i opposition naturligtvis lösningen på problemet.

Logistiken sviktar och regioner skriker efter vaccin. Det som förmodades skulle ske välordnat och snabbt, blev som ett tivoli utan ström. Bristen på kanylinnehåll som skulle injiceras tog steget till politiskt sprängstoff.

Folk trängde sig fegt före i vaccinationsköer och visade föraktfull brist på moral.

Vi över sjuttio väntar tålmodigt, medan vaccinationsdatum sakteliga skjuts framför oss, likt moroten framför åsnan.

En av de få grupper i befolkningen, som verkligen följt restriktioner och rekommendationer, ses väl förmodligen som något från förhistorisk tid och bör hålla sig lugna i hemmet.

 

Oavsett hur karusellen snurrar så är det fredag i morgon. Det är en bra dag, med helgen framför sig.

Inte fan tänker jag på Corona, kanyler och utlovade datum. Jag kilar ut i verkstaden och kopplar av från en intensiv arbetsvecka, med att färdigställa fyrtornet. Skriver på min sjätte bok där drygt två tredjedelar är klara. Det är inte så bråttom, för vem sjutton vill släppa en bok när man inte får träffa folk, hålla release och signera.

 

Önskar er en trevlig helg!

 

Ó  Nils Mohlin 2021-03-04 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar