Bloggportalen statistik

söndag 27 oktober 2019

Klockfan



Nu är det söndag och vintertid gäller fram till sista söndagen i mars då vi ställer fram klockan igen. Vi får se hur det blir med EU förslaget att slopa tidsomställningen och det skulle bli fritt för varje land att välja normaltid eller sommartid. Vi får bara hoppas att det inte blir flera tidszoner, vilket kan bli lite besvärligt när man passerar flera länder för att till exempel köra till Spanien. Nåja förslaget är inte genomfört än. EU parlamentet röstade för att ställa sig bakom en slopad tidsomställning. Nu har varje land två år på sig att fundera på om de vill ha vintertid eller sommartid året om. Vi får ju hoppas att förnuftet segrar och hela Europa bestämmer sig för samma tid.
En som inte bryr sig om tider är assistenten Don Felipe. Bortsett från två tider som han passar mycket noga - frukost och middag. Det är ungefär som han har en liten klocka i magen. Han säger till med exakt punktlighet om matte eller jag skulle missa tiden med någon minut. 
Nu är det så bekvämt i vår högteknologiska tid att de flesta klockor ställer om sig själv. Annat var det för en del år sedan då man fick gå runt hemmet och vrida tillbaka eller vrida fram. Nog var det alltid någon klocka som glömdes bort och visade felaktig tid.
Personligen föredrar jag nog sommartid året runt, men det är som med allt annat, många föredrar vintertiden. Vi får väl se vad politikerna slutligen kan enas om. 
Inget verkar speciellt enkelt idag när politiker skall vara delaktiga.

Önskar er en trevlig söndag

Ó  Nils Mohlin 19-10-27







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar