Bloggportalen statistik

måndag 5 mars 2018

Händige Svensson


Svensson är inte speciellt praktisk, så där lagom till husbehov anser han själv. Vadå skruva lite här och där och slå i ett och annat spik är väl inga konstigheter.

Svenssons mamma har med sonens hjälp varit på Ikea och handlat en byrå, hylla och lite andra bra att ha grejor. Förutom att Svensson transporterat hem sakerna, så får han naturglitvis se till så att allt kommer på plats i våningen fyra trappor upp. Hissen visar sig vara för liten för att rymma skrymmande paket och med stor möda bär Svensson paket efter paket. Timmen senare sitter Svensson med en kopp kaffe i mammas kök, svettig och andfådd med såriga knogar och värkande rygg. Mamma kommenterar syrligt ”Du borde träna, så att du får lite kondition”. ”Vadå träna, jag har tränat vad jag skall och konditionen är det inget fel på”. Svensson går ner till bilen och hämtar sin verktygslåda lägger prydligt upp på golvet hammare, skruvmejsel och tång. Mamma väl medveten om sin sons talang med verktyg, sätter förstaförbandslådan bredvid och får ett mördande ögonkast från sonen. Svensson ropar efter en kniv, de jäkla paketen är förslutna, som om de innehöll Tutankhamuns kvarlevor. Mamma kommer ilande med kniv och Svensson skär genom lager av emballagetejp – ”Aj som fan”, mamma plockar fram ett plåster och fäster på sonens tumme, som varit i vägen.

Långt om länge ligger allt uppackat, utspritt på golvet och Svensson sitter förbryllad mitt bland alltsamman, räknar oändlig mängd skruvar, hylsor och vad det nu är, samtidigt som han försöker tolka beskrivningen. ”Fan skall man behöva vara ingenjör för det här”. ”Jag börjar med byrån” mumlar Svensson och två timmar och ytterligare ett par plåster senare visar han stolt upp för mamma den första av sju lådor till byrån. ”Det är fel” säger mamma ”Det ser du väl”. Svenssons självförtroende och arbetslust small i golvet likt en pannkaka – Slashs. Svensson gick och tog en öl med kompisarna, som undrade vad som hänt med hans omplåstrade händer. Blicken fick kompisarna att avhålla sig från vidare frågor och kommentarer. Dagen därpå ringer Svensson mamma för att meddela att han fortsätter på eftermiddagen med den djävulska byrån. ”Behövs inte, det är klart” säger mamma. ”Vadå klart?” undrade Svensson. ”Jag skruvade samman den i gårkväll, det var mycket enkelt och det blev hur snyggt som helst”. ”Fan ta Ikea” muttrade Svensson.

Nils Mohlin

© 2014

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar