Bloggportalen statistik

fredag 25 mars 2016

Kivikstrollet Carl Gustav och Bror Klumpeduns


Nu är det ganska så exakt tio dagar sedan vi flytta in här, allt har flutit planenligt, saker och ting börjar hitta sina platser. Med andra ord det börjar bli vardag i Kivik. I och med det så undrar jag naturligtvis vart trollen tagit vägen, har inte sett röken av dem sedan vi kom ner till vårt nya boende. Men när jag steg upp i morse så såg jag en med faluröd färg textad skylt på gäststugan.

”Kivikstrollet Carl Gustav (F.D. Järlåsatrollet) m.m. Mottagning enligt överenskommelse, annars går det bra att komma lite när som helst. Specialist inom trolleri, sprängning, månfärder och lite annat.”

Jaha där har vi honom, tänkte jag, tog kaffekoppen med mig ut i uterummet och med näsan tryckt mot glaspartiernas utsida satt Klumpeduns på rumpan och tittade in.

I Järlåsaskogen var det inga större problem att vara kompis med ett par troll, det märktes liksom inte. Men nu befinner vi oss på Österlen, absolut inte mycket skog om vi bortser från äpple odlingar, men det är knappast att betrakta som skog. Dessutom är Kivik betydligt mer tätbebyggt än Järlåsaskogen. Jag öppnade upp glaspartierna i uterummet och Klumpeduns mullrade ”Hej Nils.” ”Hej Klumpeduns jag skall snacka med Carl Gustav.”

Jag förklarade för Kivikstrollet att på den här orten fick dom allt se till att hålla en väldigt låg profil och inte synas eller höras. Kivikstrollet förklarade för mig att han var kompis med Obama, Putin en hel del andra och hade varit på månen. Vad svarar man? ”Försök med tyst diplomati” föreslog Kivikstrollet. Det hela slutade med att vi drack Zoegas Skånerost ute på gräsmattan, lagom till Kivikstrollets första klienter började dyka upp.

© Nils Mohlin 2016 i Kivik

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar