Bloggportalen statistik

onsdag 15 maj 2013

Djingis kahns ättlingar



Vi har besök från Uruguay, av en systerson till min fru. Naturligtvis har min fru och jag haft ambitionen att göra vistelsen så innehållsrik som möjligt. Visa vad huvudstaden har att erbjuda i form av sevärdheter, givetvis en tur till Skåne med besök i Köpenhamn. Som avrundning en kryssning med Birka, skärgården med sin skönhet ett måste innan han återvänder till Uruguay. Ett land snarlikt Skåne, plant, bördigt och tämligen stenlöst.

Vi valde att åka en tisdag kväll, med tanke på att det då borde vara tämligen lugnt. De riktiga festprisarna åker förmodligen fredagar och lördagar.

Lugnt? - Hela fartyget var invaderat av representanter från PRO, Seniorer i tiden, SKPF, SPRF, RPG och var sjutton de nu kommer från. - Allt annat än lugnt! - Fem, sex silverhår i bredd och kanske tio i djupled, till synes helt omedvetna om att mötande personer fick platta ut sig längs väggar eller var det nu gick. Rullatorer är ju hjälpmedel och ganska harmlösa sådana. - Harmlösa? - Nej de fungerade som geronternas murbräckor och synnerligen effektiva sådana. Men man skall inte klaga det finns ju plåster att köpa i taxfreeshopen och vad betyder lite småskavanker på anklar och skenben.

På kvällen passerade vi dansgolvet och det första vi såg var en gubbjäkel på dryga 75, iklädd en bjärt slips med en mycket detaljerad nakenbild av en ung kvinna. - Hans sätt att ragga jämnåriga damer? - Vi orkade inte stanna för att se om han hade någon framgång.

Vi tog hissen från vårt hyttdäck till däck nummer fem tillsammans med några andra, så hissen var i stort sätt fylld. Hissen stannar på däck fem, dörrarna öppnas och en hord av pensionärer blockerar och skall in i hissen. Jag höjer rösten ”Det går säkert lite enklare om ni släpper ut oss först” - Ingen lyssnar, varpå jag i ren självbevarelsedrift, likt rullatormarodörerna tränger mig fram med fru och släkting i släptåg.

Systersonen 23 år gammal, ser närmast chockad ut när åldringar under närmare ett dygn, likt ättlingar till Djingis khan dragit fram som i ett försök att ödelägga allt i sin väg. - Vilka är det som brukar klaga på ungdomars uppträdande?

I ärlighetens namn fanns det ett antal silverhår, som höll sig lugna och till synes skämdes över vissa seniorers uppförande.

Men snälla pensionärer klaga inte på ungdomars uppförande längre, tillrättavisa istället era medsystrar- och bröder, som har tron att med stigande ålder kan man ta sig vilka friheter som helst.



Nils Mohlin

Copyright 2013



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar