Barnbarn på besök tre, nio och elva år gamla. Jag hade
lagat en rotfruktsgryta, som jag tänkte att barnen bara måst älska. Istället
för kött så hade jag använt mig av falukorv skuren i tärningar. Smaksättningen
består av dijonsenap, pepparrot och dill. Alla har tyckt mycket om denna
smakrika gryta och den var lagom kryddad för barns munnar.
Alla sätter sig till bords och jag ställer skålen mitt på
bordet och tänkte – Denna kommer alla gilla. Lilla Felicia tre år tittar ner i
grytan och säger med bestämdhet ”Jag vill inte ha gräs i min mat!” En
psykologisk effekt uppstod, de äldre barnen började betrakta gryträtten med
stor misstänksamhet. Välsmakande dill hade helt plötsligt blivit gräs.
Räddningen blev pannkakor som mormor gräddade.
Sålunda ingen dill i maten fortsättningsvis och mitt
självförtroende vad gäller matlagning fick sig en törn.
© Nils Mohlin 2017-11-13