Bloggportalen statistik

tisdag 1 september 2015

Don Felipe på resa genom EuropaVi har nyss kommit hem från vårt Los Alcázares. Tur och retur dryga sjuhundra mil med bil. Ibland tar vi färjan mellan Trelleborg och Travemünde och så gjorde vi denna gång. På nedresan med färjan satt vi i baren och kopplade av med en öl. Don Felipe då knappt tre och en halv månad, men med eget tjusigt pass, lekte med en boll. Några meter från oss satt en bastant tysk dam med ryggen mot oss. Naturligtvis rullade bollen in under damens stol och hamnade mellan hennes fötter. Don Felipe smög försiktigt under stolen och just som han skall ta bollen så ändrar den tyska damen sina fötter och stöter till bollen. En förnärmad Don Felipe ger upp sitt mest auktoritära valpskall och resultatet lät inte vänta på sig. En förskräckt dam lyfter, ja verkligen lyfter, dryga tio centimeter från stolen och hamnar med en ljudlig duns i stolen igen. Ingen skada skedd mer än att den lilla valpen skrämt slag på damen i fråga. Damen vänder sig om och spänner en mördande blick i mig, som denna gång faktiskt var helt oskyldig. Graciela hade köpt bollen och det var hon som rullade bollen till Don Felipe och lyckades placera den mellan damens fötter.

Don Felipe lämnade sina visitkort vid ett flertal rast uppehåll genom Tyskland, Frankrike och Spanien. Nästan så man fick intrycket av att han ville revirmarkera större delen av Europa. Det hela upprepades på returresan med tydlig myndig bestämdhet och då av en valp som var nästan månaden äldre.

Nåväl Don Felipe älskar att åka bil och sov sig genom större delen av resan, vilket innebar att energin var på topp när vi stannade vid något IBIS hotell för nattvila. Men med sin karaktäristiska dvärgschnauzermentalitet livfull, alert, lydig, vänlig, orädd och intelligent charmade han hotellpersonal och alla andra han mötte under resan, med undantag för den tyska damen.

I Spanien och Los Alcázares blev han den naturliga medelpunkten när vi träffade våra vänner där nere, dessutom fick han en massa hundkompisar.

Väl hemma igen lyfte han på benet och kisade på Klumpeduns, ungefär som han talade om att ”nu tar jag över igen”.

Nu har Don Felipe två ställen att vakta en stor skogstomt i Järlåsa och pation i Los Alcázares, så nog kan man säga att det är en upptagen herre.

 

Nils Mohlin

© september 2015

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar