Bloggportalen statistik

måndag 15 september 2014

En parlamentarisk röra

Tragiskt ställningstagande - 13 % av den svenska valmanskåren är Sverigedemokrater

Vi vaknar till ett Sverige där Sverigedemokraterna är tredje största partiet. En stämning och tidsanda som rådde i Sverige under andra världskriget ser ut att än en gång fått rejält fotfäste.
Att sy ihop en stabil regering kommer att bli en synnerligen grannlaga uppgift för Stefan Löfven, som har otroligt svåra regeringsförhandlingar framför sig eftersom det inte finns någon tydlig regeringsmajoritet
De ouppfyllda förväntningarnas missnöje. Samtliga etablerade partier måste alla ta sitt ansvar och hjälpas åt att måla in Sverigedemokraterna i en hörna.
Det sägs att 87% inte röstade på Sverigedemokraterna, däremot spred sina röster på ett sätt, som skapar en parlamentariskt mycket svår situation. Det sägs också att svenska folket sagt sitt och det om något avspeglar ett genuint missnöje. Ett svårregerat Sverige med kommande budgetförhandlingar som kräver att man gör upp över blockgränserna. Alliansen kan lägga ett motförslag och röstar då Sverigedemokraterna som de oftast gjort med Alliansen, så blir det mycket tufft för Socialdemokraterna.
Kommer de borgerliga partierna att ta emot Löfvens utsträckta hand eller kommer de att rösta ner honom? Hur kommer Sverigedemokraterna att agera?
Ett politiskt skräckscenario och en parlamentarisk soppa som kommer att präglas, hoppas jag av samförståndslösningar där kampen mot främlingsfientligheten och Sverigedemokraterna får berättigat utrymme.

En skammens dag för Sverige

Nils Mohlin
© 15 september 2014


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar