Bloggportalen statistik

fredag 14 december 2018

Min fru en världsmedborgare

Min älskade fru är född i Uruguay av spansk mamma och italiensk pappa. Hon kom till Sverige som artonåring. Hon lärde sig svenska på tre månader, började arbeta som städerska, sedan sjukvårdsbiträde, blev undersköterska och arbetade på förlossningen och sedan ortopeden i Stockholm. Hon påbörjade sina universitetsstudier och tog en fil.kand. i beteendevetenskap och har sedan drygt 12 år tillbaka arbetat som chef. Graciela är innovativ, framåt och mycket omtyckt där hon visar sig eller talar.
Tyvärr så finns undantag, som svider, främlingsfientligheten krafsar på dörren. Under de sista fyra åren har hon blivit hotade till livet fyra gånger. Idag hände det igen.
Jag som hennes make ser hur hon lider, inte kunna gå säker på gatan, inte kunna vänta på busen utan att ständigt titta sig omkring, alltid ha en gnagande oro. Alla dessa fega kräk som kränker henne verbalt, hotar henne till livet, vad är ni för sorts imbecilla personer. 
Kom och prata med mig, så skall jag berätta om allt positivt som invandringen inneburit för Sverige.
I Sverige där högerpopulismen, vinner framgångar med främlingsfientliga uttalanden är det för vissa personer svårt att se skillnader och balansera verkligheten.
Många refererar till brottslighet och dödsskjutningar, men dessa personer utgör en försvinnande liten procent av invandrarpopulationen. De positiva effekterna av invandringen är så oändligt mycket större.

Ibland skäms jag för att vara svensk! 

Ó  Nils Mohlin 18-12-14

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar